woensdag 11 juli 2012

San Antonio 2

Gisteren heerlijk gegeten aan de rivier bij Café Olé. En daar kennis gemaakt met het eerste Mariachi bandje van deze vakantie. Speciaal voor de kinderen zongen ze een klassieker: 'La Cuccaracha'.  Daarna leuk de Riverwalk afgeslenterd. 
Holiday Inn on the Riverwalk

The Riverwalk at dinner time

El Mariachi

Having a refreshing drink on the embankment




Open lucht-theater met aan de ene kant van de rivier de zitplaatsen

.. en aan de andere kant het toneel



Vanochtend wakker geworden van een vreemd geluid en harde knallen. Jawel regen en onweer. Het is nu 10:15 uur en het regent al de hele ochtend. Het rustige riviertje veranderde in een kolkende stroom. Wat we vanuit het restaurant tijdens het ontbijt mochten aanschouwen. We hopen dat het snel droog wordt, want we willen naar buiten.


Later meer....

San Antonio, Venetie van Texas

Vandaag naar San Antonio gereden. Heerlijk geslenterd langs de Riverwalk en daarna lekker gezwommen.
Vanavond uit eten bij de Riverwalk en morgen een rustig dagje gepland met the Alamo, la Vilita (Mexicaanse markt) en weer Riverwalk en zwembad.


See Y'all

I'm being passed by Peterbilt's

Your typical Texan Roadtrip view

Daar moeten we heen

Venice of Texas


San Antonio Riverwalk


dinsdag 10 juli 2012

Lyndon B. Johnson Space Center

Vandaag Nasa Space Center bezocht. Erg leuk om te zien. Isis en Quinten vonden vooral de doe-het-zelf attracties erg leuk. Wij gingen toch meer voor de documentaire-films. Ik mag ze wel hoor die Amerikanen met hun 'never say die-mentaliteit' en daarbij horende helden. Uiteindelijk toch tot half 4 uur daar erg veel leuke en interessante dingen gezien. En oh ja de heer Kuipers was er ook (wij mogen nu Andre zeggen).
Aan het einde van het Space Center de gigantische Saturnus V raket gezien, echt een monster. Op de terugweg heeft het heftig geregend. Bleef echter gewoon warm. Tenslotte nog een paar uurtjes de Galleria Mall bezocht. Ongelooflijk groot en mooi winkelcentrum, met een ijsbaan er in.  Nu 19:30 uur nog wat koffie en thee en dan niet te laat naar bed. Nog niet helemaal geacclimatiseerd.


Morgen naar San Antonio.
See Y'all


Wij mogen André zeggen



Saturn V


Galleria Mall


Stage 2 fuelcompartments of Saturn V

Hey Houston, We've had a Problem

maandag 9 juli 2012

Day 1 Houston

Na een goede nacht, uiteraard absurd vroeg wakker geworden vanwege het tijdsverschil. Om 04:00 klaar wakker en om 06:00 maar opgestaan. Nu net heerlijk ontbeten. Vrij gezond actually. Toast, ei en fruit voor mij. Margje en de kids hebben de wafels geprobeerd en de bagels. Nu even een kopje koffie en thee voordat we naar NASA gaan. Toch nog 45 minuten rijden. Het is alweer broeierig warm om 8 uur 's-ochtends, wel weer enorm bewolkt.


See y'all

Doodmoe

Zojuist ingecheckt in het hotel in Houston. Erg vriendelijk personeel. Houston is erg warm en benauwd. Over de 30 graden. De vlucht ging na de aanvankelijke vertraging prima. Ook de koffers waren er al toen we de douane voorbij waren. Het is nu 18:46 plaatselijke tijd. Midden in de nacht for you Europeans. We zijn doodop. Douchen en dan naar bed.
Morgen op de koffie bij Andre Kuipers.
See ya.


zondag 8 juli 2012

Ze plane, ze plane I see ze plane

Zoals Nicknack van fantasy island zou zeggen.


Doel voor morgen

Eens kijken of we morgen Andre Kuipers kunnen zien.
Hij is vast enorm geintereseerd in een gezin uit Barendrecht.
:)

Vertrek

Het begint goed. Anderhalf uur vertraging bij vertrek.
We vertrekken nu 11:30 uur.
Wel refreshment coupons gekregen.